Cartofi frantuzesti


Ingrediente:700-800 gr. cartofi, 4 oua, 200-300 ml. smantana, 50 gr. unt, 30 gr. pesmet, un praf de sare.

Mod de preparare:Cartofii bine spalati si necuratati de coaja, ii fierbi acoperiti circa 30 min in apa. In apa, pune o lingurita de sare ca sa nu se zdrobeasca cartoful. Dupa ce s-au fiert, ii tai in felii potrivite.
Ouale le pui la fiert cu putina sare, dupa ce s-au fiert le curati de coaja.
Separat intr-un vas de 1l, uns bine cu unt, vei pune jumatate din cantitatea de cartofi, pune si 2 oua taiate felii, presara o jumatate de lingurita de sare fina. Apoi adauga si jumatatea cealalta de cartofi, oua si sare.
Pe deasupra, torna jumatate din cantitatea de smantana, pesmetul care a fost infierbintat un minut in unt.
Preparatul il introduci la cuptor cu 15 min inainte de servire. Dupa ce ai scos preparatul din cuptor, torni restul de smantana. Se serveste ca felul intai sau ca felul doi, asociat cu salata verde sau cu alte salate. Poti servi si drept garnitura la fripturi calde. Un deliciu.

Pofta buna!

Timp de preparare:25-30 minute.

Timp de coacere/fierbere:20 minute.

Portii:5-6 portii.

Mai multe retete sanatoase pe: 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: