Piept de pui cu mazare si sos de rosii


Ingrediente:

4 piepţi de pui,1 cutie rosii tocate in sos de rosii, 1 kg. mazare, 1 ceapa rosie, 1 legatura marar, un praf de sare, piper, marar uscat, menta uscata.

Mod de preparare:

Spala bine pieptul de pui, pune-o in apa si da un prim clocot (5 minute). Arunca apa, spala carnea si taie-o in cubulete. Intr-o craticioara pune 2 linguri de ulei de masline si dupa ce s-a incins pune cubuletele de piept impreuna cu ceapa taiata cubulete. Perpeleste-le putin, amestecand continuu ca sa nu se prinda. Intotdeauna, carnea de pui isi lasa zeama, de aceea pune o ceapa roşie sa se caleasca un pic impreuna cu carnea. Trebuie sa amesteci in mancare continuu ca sa nu se prinda, tine intre 5-10 minute, carnea la fript cu ceapa si rosiile.
Dupa ce s-a prajit puiul pune si mazarea, si mai lasa 10 minute pe foc mic dupa care introdu la cuptor pentru aproximativ 60 de minute. Inainte de a inchide focul la cuptor, cu 10 minute, scoate craticioara si pune cutia de rosii tocate in sos peste mazare si mai lasa focul aprins inca 10 minute.
Inchide focul si lasa sa se raceasca in cuptor.

Pofta buna!

Timp de preparare:25-30 minute.

Timp de coacere/fierbere:1 ora si 5 minute.

Portii:4-6 portii.

Lasă un comentariu