Cum controlezi diabetul gestational


Daca in sarcina ai dezvoltat diabet  – numit diabet gestational – medicul iti va prescrie o dieta stricta care sa tina sub control glicemia, dar care sa aduca totusi cantitatea optima de factori nutritivi, minerale si vitamine de care copilul are nevoie.

Exercitiile fizice facute la recomandarea medicului vor stimula organismul tau sa produca mai multa insulina. Daca dieta nu este suficienta, injectiile cu insulina sunt necesare. In majoritatea cazurilor, diabetul gestational dispare dupa nastere. Cu toate acestea, exista un potential pentru reaparitia diabetului si de aceea mama va fi luata intr-o evidenta si urmarita pentru a se putea preveni boala.

Exista si cazuri in care diabetul persista dupa nastere si este necesar tratament continuu. In concluzie, o mama care a descoperit ca are diabet de sarcina trebuie sa mearga la control mult mai des decat gravidele nediabetice, trebuie sa urmeze o dieta destul de stricta si, in unele cazuri, chiar sa-si masoare singure acasa nivelul glicemiei (exista aparate speciale). Toate aceste lucruri nu fac altceva decat sa te ajute sa nasti un copil sanatos – asa ca merita!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: