Al treilea trimestru de sarcina


Luna a saptea

Pielea copilului este plina de riduri datorita faptului ca sta in lichid. Acum se dezvolta anumite straturi ale retinei care mai tarziu vor ajuta copilul sa vada corect. Este vorba de acele straturi care receptioneaza lumina si imaginile pe care le trimit mai departe catre creier pentru a fi interpretate. Membrana care acoperea ochii copilului dumneavoastra se va desparti in doua pentru a forma pleoapele. Ochii copilului in acest moment sunt albastri dar abia dupa nastere isi vor capata culoare definitiva.

Unii experti considera ca unii beblusi incep sa viseze incepand cu saptamana a 28 a de sarcina dar nimeni nu stie exact ce viseaza ei. Cert este ca, de acum, creierul este permanent activ, pe el aparand excrescentele caracteristice, odata cu dezvoltarea mai multor statruri de tesut cerebral. Este posibil sa simtiti din ce in ce mai des copilul sughitand, dar acesta este un fapt normal, pentru ca fatul a inceput sa respire si acum se adapteaza acestei noutati.
Luna a opta si luna a noua de sarcina
In acest timp, se retuseaza diferite organe. Grasimea se formeaza rapid pe tot corpul, se netezeste pielea ridata si apare rotunjire corpului. Culoarea rosie a pielii dispare. . Perioadele de activitate vor alterna cu perioade de relaxarii. Organe fetale isi intensifica activitatea. Pulsul inimii fetale este destul de rapida, organelor digestive continua sa expulzeze mai multe deseuri, ducand la formarea unor scaun fetale, numite meconiu, care este expulzat la scurt timp dupa nastere. Odata cu aparitia primelor contractii uterine este semn ca ai intrat in travaliu. Expulzarea fatului este o experienta fizica dar cu o incarcatura puternic emotionala atat din partea mamei cat si a bebelusului, care din acest moment isi incepe viata intr-o existenta independenta fiziologic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: