Atentie! la branzeturile fermentate


De ce?

Branzeturile cum sunt Camabertul, cele cu mucegai albastru, Brie, branza de capra, feta, branzeturile artizanale, adica toate cele facute din lapte nepasteurizat pot sa contina periculoasa bacterie listeria. in timpul pasteurizarii ea este distrusa, asa ca, in sarcina, singurele branzeturi permise sunt cele din lapte prelucrat prin aceast procedeu. Listeria pune in pericol sarcina sau poate provoca nastere prematura.

Sfat:

Verifica eticheta branzei pe care vrei sa o cumperi. Daca la ingrediente scrie ca este facuta din lapte pasteurizat, este sigura pentru tine. Acelasi lucru trebuie verificat pe toate produsele care contin lapte sau smantana, pana si pe etichetele sosurilor pentru salate. La restaurant, evita orice fel care poate fi preparat cu branzeturi din lapte nepasteurizat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: