Pielea gravidei suferă transformări


Prietenii îţi spun că eşti îmbujorată?

Este una din multiplele schimbări ale pielii din timpul sarcinii, datorate schimbărilor hormonale şi eforturilor pielii de a se acomoda cu un corp mai mare. Cantitatea de sânge creşte, pentru a furniza oxigenul şi elementele nutritive necesare dezvoltării fătului.

Această creştere a fluxului sanguin apare şi la alte organe, în special la rinichi. Creşterea aduce mai mult sânge în vasele sanguine şi sporeşte secreţia de sebum din glande. Unele femei dezvoltă, pe faţă, o culoare maronie sau gălbuie neuniformă: „masca sarcinii”.

Pot observa şi o linie închisă pe partea inferioară a abdomenului, cunoscută şi ca „linea nigra”, hiperpigmentarea areolei mamare, a organelor genitale şi a regiunii anale. Acestea sunt rezultatul hormonilor de sarcină.

Organismul nu produce această pigmentare uniform, apărând ca nişte pete de culoare. Din păcate nu poate fi prevenită dar cu ochelari de soare şi evitarea UV îi poate diminua efectul. Apariţia acneei este comună în timpul sarcinii deoarece glandele sebacee au o activitate crescută.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: