Telefonul mobil, periculos pentru gravide


Chiar dacă se poate vorbi de o abundenţă de studii legate de telefonul mobil şi efectele sale, populaţia este avidă de astfel de informaţii, mai ales că sănătatea este ceva ce ne priveşte pe toţi.

Cel mai recent studiu pe această temă a fost realizat la Universitatea Yale şi a concluzionat că gravidele care petrec multă vreme cu celularul în mână îşi expun fătul la o serie de riscuri. Concret, copiii acestor femei riscă să sufere de ADHD. Aceasta este urmarea radiaţiilor la care este expus fetusul, creierul său având de suferit în ceea ce priveşte dezvoltarea.

În cadrul cercetării s-au folosit rozătoare gestante, expuse la radiaţiile telefonului mobil sau nu, în funcţie de grupul din care făceau parte. Creierul fetusului a fost supus unei serii întregi de teste, aşa ieşind la iveală că riscul de ADHD este mult mai mare în cazul în care fătul a fost expus la radiaţii şi că are de suferit memoria.

Deşi concluziile nu pot fi contestate, trebuie să se ţină cont de faptul că sarcina, în cazul rozătoarelor, durează doar 19 zile şi că şoarecii vin pe lume cu un creier mult mai puţin dezvoltat decât bebeluşii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: