Sfaturi pentru o sarcină sănătoasă (II)


4. Fereşte-te de ingrediente periculoase.Primul trimestru este crucial pentru dezvoltarea fătului şi, de aceea, este esenţial să te fereşti de alimentele periculoase, cum sunt cele ce ar putea fi contaminate cu Listeria – o bacterie ce poate trece de placentă şi cauza avort spontan. Renunţă la ouă crude, la peşte crud, carne de pasăre, de vită şi de porc – prelucrate termic insuficient (cu porţiuni crude). Fii foarte atentă! O îngheţată făcută în casă, de exemplu, conţine ouă crude. Alcoolul şi tutunul, clar că trebuie evitate. Limitează consumul de cafea la cel mult două ceşti mici pe zi.

5. Ai grijă la pofte. În mare, poftele nu fac rău, însă depinde ce şi cât mănânci. Apoi, dacă ai pofte pentru alimente nesănătoase, cum ar fi chipsuri, le poţi satisface, atât timp cât mănânci echilibrat. Totul este să consumi „alimente rele” rar şi în cantităţi mici. Nu folosi poftele pe post de scuză!

6. Fă mişcare.Dacă ai acordul medicului pentru a face exerciţii fizice (uşoare, evident), o perioadă de 30 de minute pe zi de mişcare te poate ajuta să reduci durerile de spate şi constipaţia – două probleme comune ale gravidelor. Mişcarea te poate ajuta să dormi mai bine şi să îţi îmbunătăţeşti postura şi starea de spirit.

7. Nu exagera cu efortul fizic. Cel puţin în primele luni, este posibil să te simţi energică şi dornică să faci de toate, inclusiv ce n-ai mai făcut până acum. Însă, este foarte important să-ţi ştii limitele. Dacă începi să simţi ameţeli sau o stare de leşin, opreşte-te şi odihneşte-te, deoarece acesta este un semn că organismul are nevoie de mai mult oxigen în sânge.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: