Ceaiul, o comoară pentru gravide


Ceaiul are proprietăţi antioxidante la fel de puternice ca şi vitaminele C şi E, ambele fiind extrem de importante pentru sănătatea femeii gravide, se arată într-un studiu realizat de medicii chinezi şi americani.

Potrivit aceluiaşi studiu, băutorii de ceai prezintă riscuri de două ori mai mici de a se îmbolnăvi de cancer de stomac sau de esofag decât cei care nu consumă deloc ceai. Cercetătorii explică acest fenomen prin faptul că ceaiul conţine polifenoli, antioxidanţi puternici.

Studiul oferă dovezi evidente că polifenolii din ceai pot acţiona ca agenţi chemopreventivi împotriva cancerului gastric şi esofagian.

Polifenolii din ceai au demonstrat proprietăţi antioxidante la fel de puternice ca şi vitaminele C şi E. Antioxidanţii distrug radicalii liberi, molecule instabile şi dăunătoare, care afectează ADN-ul şi membranele celulelor. Vitamina C, prezentă în ceai, stimulează organismul în lupta contra infecţiilor.

Ea mai poate fi găsită în fructe, legume, mai ales lămâie, portocale, produse lactate, carne peşte, ouă, germeni de grâu, legume uscate, pâine completă şi nuci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: