Dieta mamei, sănătatea copilului


Experţii spun că printr-o alimentaţie bogată în vitamina E femeile însărcinate pot preveni riscul de a avea copii alergici.

Au fost luate 223 de probe de sânge din cordonul ombilical al nou-născuţilor şi testate la factori alergici comuni precum praful, polenul, iarba.

Cu cât gravida consumă mai multe alimente bogate în vitamina E, cu atât riscul de a avea un copil alergic este mai mic. Vitamina E se găseşte în legumele verzi cu foi, în nuci sau în uleiul vegetal.

Statistici recente efectuate în Marea Britanie arată că astmul, alergia cea mai des întâlnită, afectează acum mai bine de 20% dintre copii. Rezultatele cercetării arată că vitamina E poate avea un impact direct asupra sănătăţii nou-născuţilor.

Acesta este primul studiu la nivel mondial care indică un efect direct al dietei mamei în timpul sarcinii asupra organismului nou-născutului.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: