Candida şi sarcina


Pe perioada sarcinii, din cauza modificărilor de ordin general dar şi a celor de la nivel local, infecţia candidozică este mai frecventă decât în perioada de negraviditate. Candida în sine nu afectează direct bebeluşul.

Agresiunea repetată asupra mucoasei vaginale exercitată de această infecţie candidozică face ca această mucoasă să fie mai fragilă şi există un risc mai mare de a se rupe în timpul delivrenţei (în timpul naşterii).

În funcţie de situaţia locală şi de vârsta gestaţională, medicul curant poate să vă recomande administrarea de antifungice sub formă de ovule (cu administrare intravaginală).

Pe durata tratamentului trebuie evitate contactele sexuale (chiar cele protejate). De asemenea se impune tratament şi pentru partener, chiar dacă acesta nu prezintă nici un fel de acuze.

Medicamentele se administrează numai la indicaţia obstetricianului; există diferite tipuri de acţiuni a medicamentelor asupra sarcinii şi asupra produsului de concepţie, de aceea este bine să discutaţi această problemă cu medicul obstetrician, cel care vă monitorizează evoluţia sarcinii.

O bună colaborare cu el are rolul de a vă asigura o sarcină fără griji şi un făt sănătos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: