Diabetul gestaţional


Testele de depistare a glucozei sau a corpilor cetonici în urină pot fi efectuate sau nu la începutul sarcinii, însă, la majoritatea femeilor, se efectuează un test de screening al nivelurilor sanguine de glucoza între 24 şi 28 de săptămâni de sarcină.

Dacă acest test de screening este pozitiv, adică nivelul de glucoză este mărit, se va programa de obicei un test de toleranţă la glucoză la 3 ore.

Unii doctori consideră că diabetul gestaţional este supradiagnosticat şi recomandă ca gravida să fie supusă la două teste HTT înainte de stabilirea diagnosticului final.

Dacă aveţi diabet gestaţional, tratamentul constă de obicei într-un regim alimentar special, exerciţii fizice regulate şi, în unele cazuri, injecţii cu insulină. Veţi fi probabil învăţată cum să vă controlaţi regulat nivelurile glucozei.

În apropierea termenului, travaliul poate fi indus artificial dacă se suspectează o dezvoltare excesivă a bebeluşului sau dacă diabetul pare a fi afectat circulaţia placentară.

După naştere, nivelurile sanguine ale glucozei revin de obicei la normal, însă unele femei continuă să aibă rezultate anormale la testele de toleranţă la glucoză, iar jumătate fac diabet mai târziu în viaţă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: