Poftele… traduse


Cum se explică poftele gravidelor?

Unii nutriţionişti sunt de părere că fiecare poftă semnifică o carenţă a organismului.

De exemplu, daca pofteşti la gheaţă sau ţigări este posibil să ai o deficienţă de fier (deşi nici una dintre acestea nu conţin fier în cantităţi mari).

Pofta de ciocolată este asociată cu deficienţa de vitamina B, cea de carne roşie cu deficienţa de proteine, pofta de lapte cu lipsa de calciu.

De fapt, laptele, fructele şi produsele lactate sunt dintre cele mai “poftite” alimente în timpul sarcinii.

Un studiu american arată că femeilor însărcinate:

  1. le plac alimentele acre mai mult în trimestrele doi şi trei de sarcină decât în primul trimestru sau înainte de sarcină. Astfel că majoritatea tânjesc după murături sau fructe acrişoare.

  2. preferă alimentele sărate pe măsură ce sarcina evoluează. Acest lucru se explică prin faptul că volumul de sânge care circulă prin organismul gravidei creşte, iar aceasta are nevoie mai mult sodiu.

  3. au o sensibilitate la gustul amar în primul trimestru de sarcină. Acest lucru se explică prin faptul că multe plante şi fructe toxice au un gust amărui, iar organismul îşi dezvoltă o modalitate de apărare faţă de ele.

Din păcate, toate poftele din timpul sarcinii pot avea urmări asupra organismului. Aceste schimbări care te determină să mănânci cât pentru doi, te pot face să mănânci mai mult decât trebuie, lucru care se întâmplă mai ales în ţările dezvoltate.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: