O sarcină de… doi


Medicul poate suspecta o sarcină gemelară dacă uterul tău este mai mare decât ar fi normal sau dacă bătăile inimii par să fie de la mai mult de un copil. Anumite teste de sânge pot sugera gemeni. O sarcină suspectă de gemeni este de obicei confirmată cu ultrasunete. În timpul acestui examen, undele sunt folosite pentru a crea imagini ale uterului şi copilului – sau copiilor. În timpul sarcinii cu gemeni, te poţi aştepta la:

controale medicale mai frecvente (medicul de familie poate recomanda controale din două în două săptămâni pe perioada celui de al doilea trimestru şi săptămânal în al treilea trimestru de sarcină);

– mai mulţi nutrienţi (mai mu lt acid folic, fier, calciu, proteine şi alţi nutrienţi esenţiali);

– kilograme în plus (pentru gemeni recomandarea este de 16 – 20 kg pentru femeile care au avut o greutate normală înainte de sarcină).

– mai multe precauţii ( medicul de familie îţi poate cere să-ţi limitezi câteva din activităţile pe care le ai: serviciul, călătoriile şi exerciţiile fizice – pe măsură ce sarcina avansează. Deşi statul în pat nu s-a dovedit a fi o cale de a preveni travaliul înainte de termen, este indicat când există probleme cu tensiunea mare sau când se pune problema despre dezvoltarea gemenilor.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: