Sarcina toxică, o grijă în plus


Sarcina toxică este una din marile şi gravele probleme cu care o gravidă se poate confrunta. Spre deosebire de alte afecţiuni specifice acestei perioade, sarcina toxică nu defineşte o boală ci o serie de afecţiuni produse de schimbările hormonale din corpul gravidei în primul trimestru de sarcină şi care cumulate pun în pericol atât viaţa fătului cât şi pe cea a viitoarei mămici.

Principalele simptome în sarcina toxică sunt senzaţia de greaţă ce se menţine pe parcursul întregii zile, apariţia episoadelor de vomă de câteva ori pe zi dar şideshidratarea accentuată datorită imposibilităţii asimilării alimentelor. Deshidratarea va duce mult mai rapid la pierderea în greutate, instalarea anemiei, apariţia tahicardiei (puls crescut) şi la micşorarea cantităţii de urină eliminată. Simptomatologia sarcinii toxice este una destul de variată şi pe lângă cele menţionate mai sus pot apărea şi durerile abdominale mai mult sau mai puţin severe, insuficienţa hepatică şi renală dar şi unele tulburări de natură psihică. Practic sarcina toxică va face ca întreg organismul să nu mai funcţioneze corespunzător.

Diagnosticarea unei sarcini toxice nu este foarte dificilă, însă ea trebuie realizată corect şi de aceea medicul specialist va decide în majoritatea cazurilor suspecte de sarcină toxică efectuarea unui set complet de analize (teste de sânge şi urină) care vor evidenţia ce organe sunt afectate şi în ce fel.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: