Crema de vanilie


 Ingrediente: 1/2 litru de lapte, 4 oua (sau 5 galbenusuri), 1 pahar zahar, 3 linguri faina, 1/2 baton vanilie.

 Mod de preparare: Se pune batonul de vanilie in lapte cu 1/2 de ora inainte de intrebuintare. Apoi laptele se strecoara. Ouale intregi sau numai galbenusurile se freaca cu zahar, se adauga faina, se amesteca, se subtiaza cu lapte rece, apoi se pune la foc, amestecind mereu cu telul sau cu o lingura de lemn; cind a dat in clocot se ia de pe foc, se adauga vanilie si se mai bate catva timp.

Se foloseste ca umplutura pentru diverse prajituri sau servita ca atare cu putina frisca pe deasupra.

Pofta buna!

Mai multe retete sanatoase pe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: