Cornulete fragede umplute cu mere


     Ingrediente:

Aluat: lapte 220 ml., faina 400 gr., galbenusuri de ou 2 bucati, unt 80 gr., drojdie de bere 20 gr.Umplutura: mere 1,200 kg., zahar 150gr., galbenus de ou 1 bucata, coaja rasa de lamaie, lapte 25 ml.

Mod de preparare:

Pentru aluat ai nevoie de maia, care se face din drojdie de bere, o lingurita de zahar, o lingurita de lapte si doua linguri de faina. Maiaua se lasa la crescut.
Faci un aluat din faina, lapte caldut, zaharul, coaja de lamaie si maiaua crescuta. Omogenizeaza toate ingredientele bine, dupa care pui untul topit. Aluatul il framanti pana se incorporeaza tot untul. Lasa-l sa creasca, acoperit cu un prosop.
Pentru umplutura, merele, le speli, le dai pe razatoare si le inabusi impreuna cu zaharul. Cand e gata, umplutura o lasi la racit.
Din aluat intinde o foaie subtire, dupa care aceasta o tai in patretele de dimensiune potrivita. Cu o lingurita pune umplutura in fiecare patratel. Ruleaza in forma de cornulete si pune-le intr-o tava unsa. Lasa-le sa creasca inca 15 minute. Le dai cu galbenus de ou si le coci la cuptor, timp de aproximativ 30-40 minute, la foc potrivit.

 

Pofta buna!
Timp de preparare:50 minute

Timp de coacere/fierbere:30-40 minute

Portii:destule portii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: