Hidratarea in sarcina e mai importanta decat crezi!


In perioada de sarcina se spune ca gravida mananca dublu, cat pentru doi, si uneori chiar asa este. Sigur, nu este de asteptat ca si cantitatea de apa bauta sa se dubleze, insa consumul de lichide in cele noua luni este cu adevarat important. Poate ca inainte sa ramai insarcinata nu puteai sa bei zilnic cei doi litri recomandati, dar acum e timpul sa incerci sa o faci, spre binele bebelusului tau.

In sarcina, volumul sanguin creste cu 20-40% si are nevoie de apa pentru acest lucru. Altfel, sangele mai „gros” predispune pe viitoarea mama la hipertensiune si alte complicatii cardiovasculare.

Daca te afli in ultimul trimestru de sarcina si puiul se pregateste de sosirea pe lume schimbandu-si pozitia, vezica ta urinara va fi apasata de capsorul lui. Faptul ca nevoia de a urina apare la intervale foarte scurte iar drumurile tale la toaleta devin dese, vei avea tendinta sa te abtii din a bea apa. Gresesti foarte tare! Microbii asta asteapta pentru a se inmulti rapid, iar tu te vei alege cu o infectie urinara. Dar mai important de atat este faptul ca apa bauta de tine are efect asupra lichidului amniotic, iar deshidratarea ta il va afecta pe copil in mod direct.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: