Ingrediente: 250 gr. faina, 150 gr. unt, 100 gr. zahar brun, 3 galbenusuri, un varf de cutit sare fina, coaja de lamaie, ciocolata menaj, nuca macinata.
Mod de preparare: Intr-un castron, incepi sa freci untul cu zaharul, sarea si coaja de lamiie, si adaugi, pe rand, galbenusurile, si, la urma, faina. Aluatul se amesteca bine cu lingura si apoi cu mana, pana cand se incorporeaza faina, fara sa se framante. Aluatul se tine la rece 30 de minute. Dupa aceea iei cate o bucata, si incepi sa modelezi in forma de sul cu diametrul de 2 cm, care apoi, il tai, in bucati de 2 cm. Din bucati se formeaza bile, apesi cu varful degetului la mijlocul fiecareia, aproape pana jos, ca sa se formeze o gropita. Le asezi intr-o tava neunsa distantate intre ele. Se coc la foc mijlociu, 20 minute, ca sa se rumeneasca putin. Dupa ce s-au racit, le iei pe fiecare in parte si le introduci in ciocolata topita. Daca vrei pui si nuca macinata deasupra. Sunt foarte aspectuoase. Se pot face din orice aluat fraged.
Pofta buna!
Timp de preparare:40 minute.
Timp de coacere/fierbere:10 minute.
Portii:destule portii.
Mai multe retete sanatoase pe: AlimentatieCopii.ro
Filed under: Retete sanatoase |
Lasă un răspuns