Ciorba de perisoare


Ingrediente:400 gr. carne tocata amestec vita-carne de pui (sau vita – porc foarte slaba), 2 linguri de orez, 2 cepe albe, 1 ceapa rosie, 2 ardei grasi, 2 morcovi, 1 telina mica, 2 oua, marar, leustean – dupa gust, 1/2 pahar suc de rosii, 2 linguri zarzavat de iarna (ardei, morcov, suc de rosii in ulei), 1 lingura de ulei de masline, un praf de sare.

Mod de preparare:Dupa ce le-ai spalat si le-ai curatat, dai legumele pe razatoarea mare si le pui la calit in vasul in care faci ciorba. Dupa 1-2 minute stinge cu apa calda. Lasa sa fiarba la foc mic si faci perisoarele.
Dai pe razatoare o ceapa, calesti in putin ulei, apoi adaugi cele 2 linguri de orez spalat, si mai lasi putin pe foc. Taie mararul foarte fin si amesteca cu carnea, ceapa si orezul, pune un ou si potrivesti cu sare. Compozitia fiind gata pune pe foc un alt vas cu apa si un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca formeaza cu mana uda bilute din carne si fierbi pana se intaresc putin. Perisoarele sunt gata.
Adauga apa calda – pana la 3 litri – in vasul de ciorba, i-a cu spumiera perisoarele si pune-le in oala de ciorba. Lasa sa mai fiarba 10 minute si toarna sucul de rosii, apoi borsul care s-a fiert in prealabil. Lasa ciorba la foc moderat pentru a nu se zdrobi perisoarele. Cand orezul din perisoare s-au fiert, stinge focul, bate un ou intr-un castronel cu un polonic de ciorba si adauga in ciorba amestecand continuu. Adauga leusteanul marunt deasupra si acopera vasul. Astfel aroma leusteanului se pastreaza mai bine si ciorba este mai apetisanta.

Pofta buna!!
Timp de preparare:50 minute.

Timp de coacere/fierbere:20-30 minute.

Portii:5-6 portii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: