Ciocolata de casa


Ingrediente:

225g unt, 360g lapte praf, 6 linguri cacao, 1/2 fiola baton de vanilie, 260g zahar brun, 150 ml apa.

Mod de preparare:

Intr-o craticioara, torni 50 ml apa cu 100g zahar si lasi la foc mic. Cand zaharul s-a topit adaugi 75g unt. Cand untul s-a topit se presara 3 linguri cacao si adaugi si 1/2 baton de vanilie. Iei de pe foc si mai pui 130 g lapte praf.

Toata compozitia o torni intr-o tava mica si mai lasi la racit 10 minute, timp in care prepari ciocolata alba.
Pe foc pui apa cu restul de zahar, si cand s-a topit zaharul adaugi untul. Se ia de pe foc si se presara 100g lapte praf. Se toarna peste ciocolata neagra din tava si se lasa la racit.
Daca vrei sa faci o tava cat una normala de prajitura, dubleaza portiile.

Pofta mare!!!
Timp de preparare:30-35 minute.

Portii:destule portii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: