Bors de miel a la Buni


Ingrediente:1 kg coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului), 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina mica, 1 ceapa, 500 ml bors fiert separat, 4 linguri orez, 200 ml smantana, 2 galbenusuri, 3 linguri ulei de masline, sare, 1 legatura de leustean.

Mod de preparare:Speli carnea bine in mai multe ape si o dai intr-un clocot cu o lingurita de sare. Cureti zarzavatul si ceapa si le tai cubulete. Le pui pe toate in oala. Intr-o oala adaugi carnea, zarzavatul, uleiul si o lingura de sare. Adaugi 2 litri de apa si fierbi 1ora si jumatate la foc mic cu capac deasupra. Pui orezul, spalat bine si curatat, in oala si cand s-a umflat bobul torni peste el borsul fiert. Mai lasi sa dea cateva clocote mici, gusti de sare si tragi borsul deoparte sa se raceasca un pic. Adaugi si leusteanul. Separat bati cele doua galbenusuri, torni smantana si 2-3 linguri din bors. Rastorni in oala si presari leustean proaspat taiat.

Pofta mare!!

Timp de preparare:20-25 minute.

Timp de coacere/fierbere:30-35 minute.

Portii:8 portii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: