Ciorba de vacuta


Ingrediente:700 gr. pulpa vitel, 3 cartofi, 2 morcovi, 1 ardei gras, 4 cepe, 250 gr. suc de rosii, 1 l. bors de tarate, verdeturi (patrunjel, marar, leustean), cimbru dupa gust (optional), smantana dupa gust.

Mod de preparare:Pune carnea intr-un vas si acopera cu apa rece cat sa treaca peste bucata de carne. Pune la fiert si cand incepe sa clocoteasca lasa sa fiarba 5 minute.
Scoate carnea, spal-o si taie carnea cuburi. Pune carnea in oala de ciorba curata la fiert in 3,5 l apa rece.
Daca se mai formeaza spuma de la carne, strange cu o spumiera si lasa sa fiarba carnea in continuare.
Pe la jumatatea fierberii adauga legumele taiate, acopera vasul cu un capac si lasa sa fiarba in continuare. Dupa ce legumele si carnea sunt aproape fierte adauga sucul de rosii, sare si mai lasa pana incepe sa clocoteasca, atunci adauga si borsul deja fiert si mai lasa pe foc 5 minute.
Adauga patrunjelul si leusteanul marunt in ciorba impreuna cu cimbrul, si daca mai doresti si putin marar (chiar si marar uscat).
Acopera vasul timp de 5 minute ca sa se imbine aromele, apoi ridica capacul. Poti servi cu o lingura de smantana si ardei iute.

Pofta buna!

Timp de preparare:25 minute.

Timp de coacere/fierbere:1 ora si 10 minute.

Portii:5-6 portii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: