Cifrele spun totul


Copiii inverzesc Romania!

Cifrele spun totul: o padure de 1 km patrat poate produce zilnic 9 tone de oxigen, aproape de zece ori mai mult decat aceeasi suprafata de teren agricol.

Intr-o ora, un stejar in varsta de 100 ani elibereaza in atmosfera 1,7 kg oxigen pur, ceea ce reprezinta “ratia” zilnica de oxigen pentru 3 persoane. O perdea forestiera lata de numai 30 m reduce cu 8-10 % intensitatea zgomotului. Din 4.000-7.000 de puieti plantati, dupa 80-100 de ani mai ramin cel mult 600 de arbori.

Iata de ce proiectul „Mic si ecologist” ii va antrena pe cei mai mici locuitori ai Bucurestiului sa sustina dreptul nostru, al tuturor, la aer curat si sanatate prin impadurirea unor importante suprafete de teren din jurul Capitalei. Cei mai mici si mai entuziasti iubitori ai naturii se vor implica, alaturi de parintii lor, in actiuni concrete de protejare a mediului, organizate de Asociatia „Familie sanatoasa” si de revista Click!pentru femei. Asa vor lua nastere padurile „ Mic si Ecologist”. Fiecare copac plantat va purta numele copilului care l-a sadit si astfel, toti copaceii vor avea cate „un parinte” care sa-i ingrijasca si vor fi ocrotiti ca un membru al familiei.Fiecare copil implicat in campanie va primi un „certificat de proprietar” al copacelului sau si va sti exact unde este plantat, ce nevoi are, cat a crescut. Toate acestea, prin informari periodice, desfaurate egida Asociatiei „Familie sanatoasa”.

Cum se desfasoara campania?

Proiectul „Mic si Ecologist” se va desfasura in doua etape anuale:

Actiunile de plantare au loc primavara (mai-aprilie) si toamna (octombrie-noiembrie), in parteneriat cu companii, RNP Romsilva si cu autoritatile locale.

Speciile de copaci vor fi alese in urma unui studiu realizat de specialisti in silvicultura, la fel si zonele in care se face plantarea – zone defrisate, amenintate de desertificare sau de inundatii, precum si in zone industriale, in scopul imbunatatirii calitatii aerului, stabilizarii terenului sau reducerii riscului de aparitie a inundatiilor.

Portiunile plantate vor fi urmarite cel putin cinci ani, timp in care se fac lucrari de intretinere si completari, astfel incat viitoarea padure sa se dezvolte durabil.

In prima etapa a acestui proiect sunt implicate patru mari compamii care au ca scop asumat responsabilizarea sociala fata de natura.Asociatia „Familie sanatoasa” in parteneriat cu Vavian PharmaAsociatia „Mai Mult Verde” si revista Click! pentru femei.

Impreuna incepem sa plantam si nu ne vom opri decat atunci cand un milion de copacei vor reimpaduri Romania! Noi suntem parintii padurilor de maine!

Poti sa donezi un copacel unui copil fara posibilitati materiale. Afla cum pe www.familiesanatoasa.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: