Supa de legume cu galuste de ficatei


Ingrediente: Pentru supa: 1 ceapa, 2 morcovi, ½ telina, 1 pastarnac, ½ legatura de patrunjel, orez. Pentru galuste: Ficat vita (pasare) 250 gr., lapte 100 ml., paine alba 150 gr. (5-6 felii), unt 80 g., un praf de sare, galbenusuri 2 bucati.

Mod de preparare: Se curata morcovii si se taie cubulete mici, telina si pastarnacul se curata si se taie cubulete la fel de mici, ceapa se toaca marunt. Se pun la fiert intr-o oala cu 1,5 l apa. Se adauga patrunjelul si se fierb bine.
Ficatul crud, painea, muiata in lapte si apoi stoarsa, se dau prin masina de tocat (robot de bucatarie). Untul se freaca spuma si se amesteca cu ficatul, painea, galbenusurile de ou si sarea. Dupa ce s-au omogenizat bine, se fac bilute de dimensiuni potrivite care se fierb in apa cu sare.
Dupa ce au fiert galustele, se pun in zeama de legume si se adauga orezul. Se lasa sa fiarba aproximativ 20 minute, la foc mic.

Pofta buna!!
Timp de preparare:20 minute

Timp de coacere/fierbere:1 ora

Portii:destule portii

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: