Alaptatul, prima legatura intre mama si copil


Nu intamplator, am lasat la urma unul dintre cele mai importante avantaje ale alaptatului la san – legatura puternica si durabila, care se construieste cu fiecare atingere, privire, vorba duioasa a mamei in timp ce isi hraneste puiul! Aceasta legatura psihologica sanatoasa va constitui una dintre premisele esentiale ale unui start bun in viata.

 Avantajele mamei care alapteaza

Sanul care alapteaza isi revine mai repede la forma si elasticitatea de dinaintea sarcinii, comparativ cu sanul care nu a alaptat. Un alt avantaj al mamicilor care alapteaza este reducerea semnificativa a riscului de cancer de san – cancerul aflat pe primul loc in randul tumorilor maligne letale la femei.

Pentru a incheia lista avantajelor pe care alaptatul le aduce mamei, amintim un lucru mai putin stiut: femeia care alapteaza isi redobandeste mai repede viata sexuala normala, ba chiar mai mult, se pare ca atinge orgasmul in conditii mai bune!

Pe aceasta lista cu avantaje pentru mama care alapteaza unii autori trec si amenoreea (lipsa ciclului menstrual) indusa de alaptare si, implicit, contraceptia pe care aceasta o implica. Nu foarte sigura insa! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: