Laptele matern, de neinlocuit


Nici un produs industrial, asa-zis „umanizat”, nu reuseste sa copieze performantele laptele matern. Acesta din urma nu numai ca se imbogateste de la o luna la alta, uneori de la o zi la alta, dar e capabil sa-si schimbe „formula” in timpul aceluiasi supt – la inceput este mai apos, pentru a deveni mai gras si mai consistent spre sfarsitul mesei. Laptele tau este cel mai bun aliment posibil pentru copil – este foarte usor digerabil si asimilabil, calitate necesara avand in vedere imaturitatea accentuata a aparatului sau digestiv.

Colostrul contine o paleta larga de factori de crestere – substante ce intensifica procesul de maturare intestinala, reducandu-se astfel alergiile si intolerantele alimentare.

Alimentarea la san are si efect purgativ: grabeste eliminarea meconiului bogat in bilirubina – adica a continutului maroniu-verzui al intestinului gros, format in viata intrauterina prin „digestia” lichidului amniotic. Prin eliminarea unei cantitati mari de bilirubina (pigmentul implicat si in colorarea icterica a pielii) se reduce intensitatea, durata icterului fiziologic al nou-nascutului.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: