Saptamana a 26-a de sarcina


Plamanii incep sa produca surfactant

Douazeci si sase saptamani de sarcina, copilul tau are unghiile complet formate. Plamanii copilului au inceput sa produca surfactant, substanta care permite aerului sa intre si sa iasa din plamani. De acum copilul are 230 mm lungime si cantareste aproape 820 de grame.

Important in aceasta saptamana…
Pentru a evita problemele de sanatate din cauza carnii, fii sigura ca este bine prelucrata termic. E bine sa stii ca sunt si alimente de evitat in timpul sarcinii. Medicii atrag atentia viitoarelor mame sa nu consume branzeturi fermentate (cele cu mucegai, in special) si anumite sortimente de carne. Acestea pot fi contaminate cu o bacterie numita Listeria, care poate produce imbolnaviri grave cu urmari asupra fatului. Pentru siguranta ta si a copilului, inlocuieste branzeturile fermentate cu cele proaspete, din lapte pasteurizat si consuma numai carne foarte bine gatita. Cateva exemple de branzeturi pe care trebuie sa le eviti sunt: branza feta, branza fermentata de capra, sortimentele Brie, Camembert, Roquefort si in general toate branzeturile obtinute din lapte crud.
Ce este Listeria? Listeria este un tip de bacterie care poate fi prezenta in anumite alimente contaminate. Este dosebit de periculoasa in sarcina.

Ce mananci…
Alimentele de origine animala ca ouale, carnea, laptele, pestele si branza sunt o sursa importanta de vitamina B si de proteine. Legumele, nucile, alunele si semintele trebuie consumate in combinatie cu cerealele, pentru construirea unui echilbru esential al proteinelor. Daca te confrunti cu constipatia, nu uita de iaurturile cu probiotice.

About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d bloggers like this: