Deserturi delicioase


1.  Bezele cu miere a la Buni
Ingrediente: Miere 200 gr., albusuri ou 6 bucati, zahar vanilat 1 plic sau coaja rasa de la 1 lamaie, unt.
Mod de preparare: La albusurile batute spuma adauga zaharul vanilat sau coaja de lamaie (dupa preferinte). Mierea o incalzesti usor si o torni peste albusuri, amestecand usor.

Intr-o tava pune o hartie alba, unsa in prealabil cu putin unt. Iei cu o lingurita din compozitie si pui la copt mici gramajoare la distanta de 3 – 4 cm. una de cealalta.
Pune tava in cuptor cu usa usor intredeschisa.
Dupa ce s-au copt, scoate bezelele din tava cu hartie cu tot si aseaza-le pe o planseta, udata cu apa rece. Cand s-au racit le iei de pe hartie si le asezi pe un platou.

Timp de pr eparare: 10  minute.
Timp de coacere/fierbere: 20-25 minute.
Portii: 12 portii
Pofta buna!

2. Orez cu lapte cremos si crocant

Ingrediente: 100 g orez cu bobul rotund, 600 ml lapte, 170 ml lapte condensat, 2 batoane de scortisoara, 2 lingurite esenta de portocale (vanilie sau rom), 100 g zahar, 2 lingurite scortisoara macinata.

Mod de preparare:Se pun 500 ml lapte la fiert impreuna cu 2 batoane de scortisoara. Dupa ce a dat in clocot, se stinge focul, se acopera si se lasa 10-15 minute sa infuzeze. Se scot batoanele de scortisoara si se adauga laptele si orezul. Se fierbe totul la foc mic, amestecand periodic, pana orezul s-a umflat (30-40 minute). Se ia vasul de pe foc si se adauga esenta. Se imparte orezul in boluri mai mici. Se caramelizează 100 g zahar. Se toarna zahar caramelizat peste fiecare portie de orez, apoi se presara cu scortisoara macinata si se serveste.
Timp de preparare:10-15 minute.
Timp de coacere/fierbere:40-45 minute.
Portii:3-4 portii.
Pofta buna!

3. Cozonac de casa cu stafide si rahat a la Buni

Ingrediente: 1 kg faina alba, 50 g drojdie, 6 oua+1 galbenus pentru uns, 4 linguri de ulei, 300 g zahar, 250 g unt, 500 ml lapte, 1 lingurita de sare, 1 esenta de rom, coaja rasa de la 1 lamaie, 3 plicuri de zahar vanilat, 300 g stafide, 150 g rahat.

Mod de preparare: Intr-o craticioara incalzeste jumatate din cantitatea de lapte, scoate craticioara de pe foc si adauga drojdia. Peste lapte si drojdia omogenizata adauga jumatate din cantitate de faina in ploaie si amesteca bine. Se lasa totul la dospit circa 40 minute la caldura.
Se separa galbenusurile de albusuri in doua vase separate. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pana ce acesta se dizolva. Se topeste untul. Intr-un alt vas pe care il ungi inainte cu untul topit se pune restul de faina si se adauga trei albusuri batute spuma cu toate galbenusurile amestecate cu zaharul, aluatul dospit, romul, vanilia, coaja rasa de lamaie si stafidele. Se amesteca totul foarte bine si se incepe framantarea. Se adauga restul de unt incetul cu incetul in timpul framantarii pana ce aluatul incepe sa faca basici si se desprinde de pe degete. Se lasa cozonacul la crescut doua-trei ore. Inainte de a-l pune in tava adauga rahatul taiat bucatele mici. Se ung formele de copt cu unt si se umplu pe jumatate cu aluat. Se pune cozonacul la cuptor, iar dupa circa 15 minute se scoate si se unge cu galbenusuri de ou amestecate cu zahar.
Se lasa la cuptor pana cand acesta se coace….
Timp de preparare:2-3 ore.
Timp de coacere/fierbere:40-45 minute.
Portii:destule portii.

Pofta buna!


4. Biscuiti preparati  acasa

Ingrediente: 650 gr. faina, 185 gr. unt taiat bucati, 150 gr. zahar brun(daca doresti mai dulce 25 gr. zahar in plus), 3 galbenusuri, 1 ceasca de lapte, 1 lingura de suc de lamaie, 1 praf de sare, 1 lingura praf de copt.

Mod de preparare:Intr-un vas amesteci faina, galbenusurile, laptele, untul si praful de copt stins in putina zeama de lamaie. Dupa ce ai obtinut compozitia dorita lasa la rece timp de o ora. Dupa aceea il scoti de la frigider si intinzi foaia pe masa tapetat cu faina ca sa nu se lipeasca. Intinzi foaia pana ce obtii o grosime de 1 cm. Daca ai in casa o forma poti sa o folosesti pentru a taie aluatul. Apoi ungi o tava cu putin unt, asezi biscuitii in ea si introduci tava la cuptor. Cand vezi ca au capatat o culoare aurie ii scoti si poti presara putin zahar pudra deasupra.

Timp de preparare: 20  minute.
Timp de coacere/fierbere: 30-35 minute.
Portii: destule portii

Pofta buna!


5. Ciocolata de casa in doua culori
Ingrediente: 225 g unt, 360 g lapte praf, 6 linguri cacao, 1/2 fiola baton de vanilie, 260 g zahar brun, 150 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o craticioara, torni 50 ml apa cu 100g zahar si lasi la foc mic. Cand zaharul s-a topit adaugi 75g unt. Cand untul s-a topit se presara 3 linguri cacao si adaugi si 1/2 baton de vanilie. Iei de pe foc si mai pui 130 g lapte praf. Toata compozitia o torni intr-o tava mica si mai lasi la racit 10 minute, timp in care prepari ciocolata alba.
Pe foc pui apa cu restul de zahar, si cand s-a topit zaharul adaugi untul. Se ia de pe foc si se presara 100g lapte praf. Se toarna peste ciocolata neagra din tava si se lasa la racit.
Daca vrei sa faci o tava cat una normala de prajitura, dubleaza portiile.Timp de preparare: 20 – 30 minute

Numar de portii: destule portii

Pofta buna!


6. Clatite cu ciocolata
Ingrediente: 2 oua, 1,5 l apa minerala sau lapte pasteurizat, un praf de sare, 2 linguri ulei de masline, faina, 2 plicuri zahar vanilat.

Mod de preparare: Pune intr-un castron ouale, cele 2 linguri de ulei, zaharul vanilat si putina sare si amesteca-le. Adauga apa minerala sau laptele, treptat si faina si amesteca pana se obtine un aluat moale, ca smantana, care curge.
Unge o tigaie cu ulei si pune cu polonicul din aluat cate putin, incat sa acopere fundul tigaii.
Coace pe o parte si pe cealalta. Scoate clatitele pe o farfurie intinsa. Le poti umple cu ciocolata, cu gem sau cu branza dulce.

Timp de preparare: 20  minute.
Timp de coacere/fierbere: 3 minute.
Portii: destule portii

Pofta buna!


7. Cornulete fragede umplute cu mere
Ingrediente: Aluat: lapte 220 ml., faina 400 gr., galbenusuri de ou 2 bucati, unt 80 gr., drojdie de bere 20 gr.Umplutura: mere 1,200 kg., zahar 150gr., galbenus de ou 1 bucata, coaja rasa de lamaie, lapte 25 ml.

Mod de preparare: Pentru aluat ai nevoie de maia, care se face din drojdie de bere, o lingurita de zahar, o lingurita de lapte si doua linguri de faina. Maiaua se lasa la crescut.
Faci un aluat din faina, lapte caldut, zaharul, coaja de lamaie si maiaua crescuta. Omogenizeaza toate ingredientele bine, dupa care pui untul topit. Aluatul il framanti pana se incorporeaza tot untul. Lasa-l sa creasca, acoperit cu un prosop.
Pentru umplutura, merele, le speli, le dai pe razatoare si le inabusi impreuna cu zaharul. Cand e gata, umplutura o lasi la racit.
Din aluat intinde o foaie subtire, dupa care aceasta o tai in patretele de dimensiune potrivita. Cu o lingurita pune umplutura in fiecare patratel. Ruleaza in forma de cornulete si pune-le intr-o tava unsa. Lasa-le sa creasca inca 15 minute. Le dai cu galbenus de ou si le coci la cuptor, timp de aproximativ 30-40 minute, la foc potrivit.

Timp de preparare: 50  minute.
Timp de coacere/fierbere: 30 – 40 minute.
Portii: destule portii

Pofta buna!


8. Gem de pere

Ingrediente: 1 kg. pere, 1 kg. zahar brun, vanilie.

Mod de preparare: Spala perele si taie-le felii. Da perele prin masina de tocat. Pune piureul de pere intr-o cratita alaturi de zahar si vanilie. Pune cratita pe foc si amesteca mereu. Cand incepe sa clocoteasca ia cratita de pe foc. Pune gemul fierbinte in borcane. Inchide ermetic borcanele.

Timp de preparare: 15  minute.
Timp de coacere/fierbere: 30 – 40 minute.
Portii: destule portii

Pofta buna!


9. Gogosele din cartofi

Ingrediente: Cartofi 450 gr., faina 150 gr., zahar brun 60 gr., ulei, un praf de sare.

Mod de preparare: Spala, curata si fierbe in apa cartofii. Dupa ce s-au fiert, cartofii ii treci printr-o sita. Fa un aluat din cartofi, faina, sare si putina apa calda. Ingredientele le omogenizezi bine. Acopera cu un prosop si lasa sa se odihneasca la cald. Cand compozitia a crescut, intinde o foaie de un centimetru grosime si taie cu ajutorul unui pahar, forme rotunde. Gogoselele le rumenesti in ulei, iar la final se presara cu zahar.

Timp de preparare: 20  minute.
Timp de coacere/fierbere: 3-4 minute.
Portii: destule portii

Pofta buna!


10. Gogosi cu ciocolata

Ingrediente: 250 gr. faina, 150 gr. unt, 100 gr. zahar brun, 3 galbenusuri, un varf de cutit sare fina, coaja de lamaie, ciocolata menaj, nuca macinata.

Mod de preparare: Intr-un castron, incepi sa freci untul cu zaharul, sarea si coaja de lamiie, si adaugi, pe rand, galbenusurile, si, la urma, faina. Aluatul se amesteca bine cu lingura si apoi cu mana, pana cand se incorporeaza faina, fara sa se framante. Aluatul se tine la rece 30 de minute. Dupa aceea iei cate o bucata, si incepi sa modelezi in forma de sul cu diametrul de 2 cm, care apoi, il tai, in bucati de 2 cm. Din bucati se formeaza bile, apesi cu varful degetului la mijlocul fiecareia, aproape pana jos, ca sa se formeze o gropita. Le asezi intr-o tava neunsa distantate intre ele. Se coc la foc mijlociu, 20 minute, ca sa se rumeneasca putin. Dupa ce s-au racit, le iei pe fiecare in parte si le introduci in ciocolata topita. Daca vrei pui si nuca macinata deasupra. Sunt foarte aspectuoase. Se pot face din orice aluat fraged.

Timp de preparare: 40  minute.
Timp de coacere/fierbere: 10 minute.
Portii: destule portii

Pofta buna!


11. Minibriose cu stafide

Ingrediente: 1 cana de stafide, 1 1/3 cani de faina, 2/3 cana malai, 1/2 cana cu zahar brun, 1 1/3 cani lapte batut, 1/3 cana ulei de masline, 1 ou, 1 lingura de praf de copt, un praf de sare.

Mod de preparare: Amesteca intr-un bol laptele batut, oul si uleiul. Peste aceste ingrediente adauga faina, malaiul, zaharul, sarea si praful de copt. Cand s-au omogenizat bine, adauga si stafidele spalate.
Formele de briosa se tapeteaza cu hartie de copt si se ung cu ulei.
Toarna compozitia in forme. Lasa-le la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute. Cand sunt gata, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca.

Timp de preparare: 20  minute.
Timp de coacere/fierbere: 10-15 minute.
Portii: destule portii

Pofta buna!


12. Prajitura cu cirese

Ingrediente: 160 gr. unt, 150 gr. zahar brun, 260 gr. faina, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 150 ml. apa sau lapte pasteurizat, 1 compot de cirese (fara samburi si foarte bine scurse de zeama).

Mod de preparare: Mixezi bine zaharul, untul si zaharul vanilat. Adaugi apa sau laptele pasteurizat, praful de copt si faina in ploaie.
Torni compozitia intr-o tava mica, tapetata in prealabil cu hartie de copt. Tava o introduci la cuptor pentru 5 minute, apoi adaugi ciresele peste. Coci inca 35 minute pana cand prajitura devine aurie deasupra. Se lasa sa se raceasca si apoi se pudreaza cu zahar. Se taie rece. Este foarte pufoasa si gustoasa.

Timp de preparare: 15 -20  minute.
Timp de coacere/fierbere: 40-45 minute.
Portii: destule portii

Pofta buna!


13. Prajitura cu crema si visine

Ingrediente: Pentru aluat: 400g faina, 200g unt, 1 ou, 3 linguri smantana, sare. Pentru crema: 3 oua, 5 linguri de zahar brun, 3 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cuţit de praf de copt, 500g visine (se pot folosi si cele din compot).

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca unt cu 200g faina pana se formeaza o pasta.
In faina ramasa (200 grame), ou, smantana si un praf de sare se framanta un aluat care se intinde cu sucitorul pe masa presarata cu faina(ca sa nu se prinda). Peste acest aluat se intinde uniform pasta de faina cu margarina si se ruleaza. Se intinde si se ruleaza foaia de inca două ori.
Apoi se imparte aluatul in doua si se fac doua foi de marimea tavii.
Se pregateste crema:
Se separa din oua albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat, se adauga galbenusurile unul cate unul, faina in ploaie si praful de copt stins in putin otet.

Se pune o foaie in tava unsa in prealabil cu margarina si se tapeteaza cu faina, se uniformizeaza crema, se pun visinele curatate de samburi si se acopera cu a doua foaie. Se inteapa foaia de deasupra cu furculita si se pune prajitura la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit.
Dupa ce s-a copt se pudreaza cu zahăr.
Daca va plac prajiturile mai dulci puteti sa mariti cantitatea de zahar din crema cu 2-3 linguri nu mai mult.

Timp de preparare: 30  minute.
Timp de coacere/fierbere: 1 ora si 10 minute.
Portii: destule portii

Pofta buna!


14. Rulouri cu mere si scortisoara

Ingrediente: Aluatul: unt 100 g, galbenusuri ou 3 bucati, faina 250 g, otet 30 ml, apa 3 linguri, sare. Umplutura: mere 500 g, zahar 50 g, scortisoara 1/2 lingurita,  pesmet 10 g.

Mod de preparare: Faina se amesteca cu untul, galbenusurile, apa, otetul si sarea pana la omogenizare. Aluatul rezultat se da la rece pana a doua zi. Se imparte aluatul in 3 parti egale, din care cu sucitorul, se intind, 3 foi, cat mai subtiri, se presara deasupra fiecareia pesmet si merele rase cu scortisoara si zahar. Se ruleaza fiecare foaie in parte si se asaza intr-o tava tapetata cu faina. Rulourile astfel pregatite se pun la copt, la foc potrivit, 40-45 minute. Cand s-au copt si s-au scos din cuptor se pudreaza cu zahar vanilat.

Timp de preparare: 30  minute.
Timp de coacere/fierbere: 40 – 45 minute.
Portii: destule portii

Pofta buna!


15. Rulada cu dulceata de visine

Ingrediente: Faina 60g, zahar pudra 70g, oua 3 bucati, coaja rasa de lamaie, dulceata de visine 60g, zahar vanilat 1 plic, unt 10 g.

Mod de preparare: Galbenusurile se freaca cu zaharul brun, pana cand compozitia se ingroasa. Se adauga coaja de la 1/2 lamaie, apoi faina si se amesteca bine. La sfarsit, se incorporeaza albusurile, batute spuma. Se tapeteaza o tava unsa cu unt si se toarna in ea compozitia, intr-un strat gros de circa 1 cm. Se coace la cuptor, la foc potrivit, 20-25 min. Se rastoarna pe un servet ud si bine stors, se unge cu un strat de dulceata, apoi se ruleaza repede si strans cu servetul. Dupa ce se raceste, se scoate servetul, rulada se pudreaza cu zaharul vanilat si se taie felii.

Timp de preparare: 30  minute.
Timp de coacere/fierbere: 20 minute.
Portii: destule portii

Pofta buna!


16. Rulada cu mere si scortisoara

Ingrediente: Pentru aluat: 500 gr. faina, 100 ml. apa, 1 lingura ulei de masline, un praf de sare. Pentru umplutura: 1 kg. mere, 100 gr. zahar brun, 100 gr. unt, vanilie, scortisoara.

Mod de preparare: Se face un aluat din faina, apa, uleiul si sarea. Cand ai omogenizat bine ingredientele, lasi aluatul deoparte.
Merele, le speli, le cureti si le dai pe razatoare. Pune merele intr-o cratita, alaturi de zahar, scortisoara, unt si vanilie. Lasa-le pe foc pana cand scade sucul.
Din aluat intinde o foaie pe care o stropesti cu putin unt. Pune peste foaie merele si ruleaz-o. Stropeste rulada cu putin unt si aseaz-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa rulada in cuptor pentru 40 minute, la foc mediu. Cand este gata, pudreaza cu zahar pudra.

Timp de preparare: 30  minute.
Timp de coacere/fierbere: 40 minute.
Portii: destule portii

Pofta buna!


17. Salata cu fructe de vara

Ingrediente: Fructe (piersici, caise, mere de vara, pere de vara, cirese, visine, capsuni, zmeura) 600 gr., stafide 40 gr., zahar pudra 60 gr., lamaie 1 bucata.

Mod de preparare: Se spala fructele, iar cele care au samburi li se scot. Fructele de dimensiuni mai mari se taie in felii potrivite, iar cele mici se pun intregi. Stafidele se tin in apa calduta cu zahar.
Fructele se amesteca cu stafidele si zeama de la lamaie. Se da la frigider pentru cateva ore.

Timp de preparare: 30  minute.
Portii: 2 portii
Pofta buna!

18. Savarina cu frisca falsa

Indrediente: Pentru aluat: 500 gr. faina, 75 gr. unt, 75 ml. ulei de masline, 150 ml. lapte, 50 gr. zahar brun, 30 gr. drojdie, 5 oua, un praf de sare, 300 gr. zahar pentru sirop. Pentru umplutura: 3 albusuri, 100 gr. zahar pentru albus, 250 gr. dulceata, zahar vanilat.

Mod de prepare: Pune intr-un castron faina, iar separat amesteca drojdia in putin lapte. Amesteca laptele cu faina pana obti un fel de crema. Lasa maiaua la crescut, timp de aproximativ 15 minute, la cald. Alaturi de faina si maia in castron mai adauga ouale, restul de lapte, zaharul si sarea. Framanta bine aluatul. Topeste untul si adauga-l si pe el in aluatul format. Cand ai terminat de incorporat untul, lasa aluatul la cald sa creasca. Unge mici forme de savarina cu unt si tapeteaza-le cu faina. Cand aluatul a crescut umple formele numai pe jumatate, ca sa aiba loc sa creasca.
Pune formele intr-un loc cald. Atunci cand aluatul a crescut, pune formele intr-o tava. Pune tava in cuptor pentru aproximativ 20 – 30 minute la foc potrivit. Cand sunt gata, scoate formele din cuptor si lasa-le sa se raceasca. Atunci cand s-au racit, scoate savarinele din forme. Cu ajutorul unui cutit taie capacul, pentru a patrunde mai usor siropul.
Siropul il prepari din 300 gr. zahar si 300 ml. apa. Cu o lingurita pune sirop peste fiecare savarina. Aseaza savarinele pe o farfurie si umple-le cu gem.
Bate albusurile spuma cu zahar si zahar vanilat. Orneaza savarinele cu albusurile batute spuma.

Timp de preparare: 20  minute.
Timp de coacere/fierbere: 20 – 30 minute.
Portii: destule portii

Pofta buna!


19. Sufleu de vanilie

Ingrediente: Lapte 200 ml., oua 6 bucati, zahar brun tos 100 gr., faina 25 gr., zahar vanilat 2 plicuri, unt 30 gr., zahar brun farin 20 gr.

Mod de preparare: Pune intr-o cratita la fiert, laptele, zaharul, zaharul vanilat, 3 galbenusuri si 10 gr. de unt. Le amesteci pe foc moderat pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat compozitia o iei de pe foc si o lasi la racit. Dupa ce s-a racorit putin, poti adauga si celelalte 3 galbenusuri. Bate albusurile spuma si adauga-le peste compozitie, care inca mai este calda. Compozitia astfel rezultata, o pui in forme unse cu unt. Formele le bagi la cuptor pentru 15 minute. Cand este gata, pudrezi sufleul cu zahar vanilat.

Timp de preparare: 20  minute.
Timp de coacere/fierbere: 20 – 30 minute.
Portii: destule portii
Pofta buna!!

20. Tort cu crema de mere

Ingrediente: Blatul: oua 6 bucati, zahar 100 gr., faina 80 gr., coaja rasa de la o lamaie. Crema: mere 850 gr., unt 40 gr., zahar 50 gr., scortisoara 2 gr.

Mod de preparare: Pentru blat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, pana devine o crema spumoasa. Se adauga faina in ploaie si coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie. Acum se amesteca usor.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Se pune la cuptor, la foc mic, pentru 50-60 minute.
Pentru crema, merele, spalate si curatate de coaja, se dau pe razatoare. Merele se pun intr-o cratita, impreuna cu untul. Se lasa sa se caleasca pana cand scade sucul. Cand sunt gata, se pune scortisoara.
Blatul racit, se taie transversal, in doua jumatati. Jumatatea de jos se pune pe un platou, peste care se aseaza crema si cealalta jumatate. Se pudreaza cu zahar. Se tine la rece pentru 2-3 ore inainte de servire.

Timp de preparare: 30 – 35  minute.
Timp de coacere/fierbere: 50 – 60 minute.
Portii: destule portii
Pofta buna!!

21. Tiramisu

Ingrediente: 1 pachet piscoturi de sampanie, 4 oua, 2 cani cafea preparata, o cana zahar brun, frisca.

Mod de preparare: Se bat albusurile spuma, se pune zaharul brun apoi galbenusurile, frisca preparata (200g). Se inmoaie piscoturile in cafea dar nu prea mult, se aseaza unul langa altul apoi se pune crema.
Se pune cacao (cu strecuratoarea). Se baga la frigider o ora.

Timp de preparare: 30 – 35  minute.
Portii: destule portii
Pofta buna!!

22.Ravioli cu branza si smantana

Ingrediente: Aluat: 200 gr. faina, 1 ou, 60 ml. apa. Umplutura: 150 gr. branza de vaci, 120 gr. zahar brun, 1 ou, 20 gr. gris, smantana.

Mod de preparare: Amesteca faina, oul si apa. din aluatul rezultat, intinde o foaie din care tai patratele de aproximativ 5 cm. latime. Branza de vaci o dai pe razatoare si o amesteci cu oul, zaharul si grisul. Cu pasta rezultata umpli patratelele de aluat. Peste fiecare patratel cu pasta pune un alt patratel de aluat. Unge marginile cu apa sau albus de ou. Cu ajutorul unei furculite, apasa usor patratelul format pe fiecare latura. Fierbe raviolii in apa clocotita timp de aproximativ 10 – 15 minute. Cand sunt gata, ii scoti din apa. Serveste raviolii fierbinti cu smantana pe deasupra.

Timp de preparare: 30 – 35  minute.
Timp de coacere/fierbere: 10 – 15 minute.
Portii: destule portii
Pofta buna!!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: